Komplikovaná záchranná akce kocoura v Tanvaldě

02.11.2013 00:00

Komplikovaná záchranná akce kocoura v Tanvaldě.

 

Začátkem listopadu jsme zahájili spolupráci s členy o.s.Speciální operace .                                                                                                                                                                                                                                                  Na naši společnou záchrannou akci jsme nemuseli dlouho čekat.Hned v sobotu 2.11.se na nás obrátil oznamovatel z Tanvaldu a informoval o uvízlé kočce na stromě na kraji lesa v Tanvaldě.

Krásný britský kocour seděl na vysoké borovici cca 18 metrů od země v nepřístupném terénu.Dle tvrzení oznamovatele byl v korunách stromu již 4 dny na stejném místě v dešti a zoufale mňoukal.

Záchranná akce ,kdy jeden ze záchranářů musel vylést   nahoru, trvala celkem dvě hodiny.Byla to velmi složitá a nebezpečná záchranná akce,ale hoši ji zvládli na jedničku.Po dvou hodinách se kocour odchycen v korunách stromu  spouštěl ve speciálním vaku do bezpečí na zem.  

Kocourek byl po té celý mokrý a prochladlí převezen do našeho útulku,kde ho čekala veterinární prohlídka,pelíšek  v teple a plná miska jídla.

Celou záchranou akci točil štáb tv  Nova a reportáž byla odvysílána ještě tentýž den v hlavních televizních novinách. 

Ihned po odvysílání reportáže začal drnčet telefon v útulku a řada diváků nabídla kocourkovi domov.Mezi volajícími byla ale i majitelka ztraceného kocoura .

Druhý den si  pro něj šťastná  panička přijela.Mladá paní málem dojetím plakala a kocour si v její náručí spokojeně předl.Ztratil  se ji a 7 dní ho nemohla najít.Při sledování televizních novin nemohla uvěřit,že se tam mluví o jejich kocourkovi.

Toto krásné a emotivní setkání opět točila tv Nova.

Šťastný konec jednoho kočičího příběhu.:-)

Fotogalerie: Komplikovaná záchranná akce kocoura v Tanvaldě