Příběh dvou odebraných psů z Jablonce má šťastný konec.

27.11.2013 00:00

Příběh dvou odebraných psů z Jablonce má šťastný konec.

 

Fenku Nelly a pejska Dastyho jsme odebrali s úřady z otřesných podmínek původní majitelce.Informovali jsme Vás  v říjnu o něco níže na této stránce.

Také média tento případ velmi sledovala.Hlavně tv Nova ,která natočila sérii čtyř reportáží o osudu obou pejsků.                                                                      

 A právě díky tv Nova Nelly i Dasty mají báječné páníčky.Nelinka žije se svojí paničkou v Praze,kde si velmi rychle zvykla a má společnost psí kamarádky.

V den, kdy  Nelinka odjížděla z našeho útulku do nového domova  se točila třetí reportáž.Právě ve třetí reportáži se zdůraznilo,že stále na svůj nový domov čeká i druhý pejsek Dasty.To ,že se nám ozve hned několik zájemců jsme  tušili,ale že mezi volajícími bude i první  majitel,který ho měl už jako malé štěně jsme opravdu netušili.O to větší radost jsme měli.A nejen my:)Původní pán,který Dastyho měl od štěněte do tří let se bohužel po rozchodu s přítelkyní Dastyho  vzdal.Přítelkyně si ho chtěla vzít a slíbila,že se o Dastyho dobře postará.Nebyl důvod ji nevěřit,měla ho ráda.  

Pán měl o Dastyho zájem a tak si ho alespoň s novou přítelkyní půjčoval na výlety.Bývalá přítelkyně se po nějaké době odmlčela a přestala komunikovat a dala Dastyho neznámo kam.Všechna pátrání po Dastym byla marná a pán už se smířil s tím,že už nikdy nezjistí, kde Dasty skončil.Až na osudný den,kdy sledoval zprávy na tv Nova.Nemohl tomu uvěřit a já zase nemohu zapomenout na ten telefon.Pán na druhém konci telefonu zněl děsně šťastně a pořád dokola říkal to je můj pes ,to je náš Dasty.Nesmíte ho nikomu dát,přijedu si pro něj hned zítra,prosím nedejte ho nikomu jinému.Nesmíte ho nikomu dát,budu o něj bojovat!:-)

Druhý den se do útulku dostavil sympatický mladý pár a dojemné emoce nebraly konce.Krásné bylo i to,že je Dasty po dvou letech poznal a začal jim podávat packu. 

Domluvili jsme se na natáčení se štábem tv Nova na další den a já jsem odvezla Dastyho do nového domova do Liberce.Točilo se venku i v bytě.Pán nám ochotně ukázal,  kde bude Dasty spát a vše zaznamenala kamera.Tak vznikla poslední čtvrtá reportáž a uzavřel se tak  příběh dvou pejsků. :)