Závěr roku 2013 v útulku :-)

03.01.2014 00:00

Závěr roku  2013 v útulku :-)

 

V průběhu prosince se konalo hned několik akcí na pomoc zvířátkům v našem útulku.

Besedy  a sbírky materiální pomoci ve  školách, exkurze,mikulášská nadílka v útulku,oživlý betlém u vánočního stromu v Jablonci nad Nisou a další různé firemní a  soukromé sbírky dárečků pro zvířátka.Letos se toho sešlo opravdu hodně a my můžeme konstatovat,že v našem útulku zvířátka rozhodně hlad mít nebudou.Zajisté,že mají krmiva dostatek celý rok,ale tak velikou zásobu krmení jsme opravdu dlouho neměli.

 

*Máme velikou radost,že přišlo 8.12 na mikulášskou nadílku do útulku více jak 100 lidí a během odpoledne se  venkovní kočičí voliéra postupně zaplňovala dary.

Sváteční nálada a pohoda byla úžasná.Naléval se svařáček,ochutnávalo se cukroví,nadělovalo se dětem i zvířátkům,diskutovalo se a návštěvníci si také prohlédli prostory útulku.

Studenti tanvaldského gymnázia dokonce zazpívali zvířátkům  koledu.Během svátečního odpoledne se vyvenčil celý útulek a někteří pejskové šli na procházku i několikrát.A pak se také hladilo,mazlinkovalo a někdy i pusinkovalo.Z náruče do náruče šlo čerstvě přijaté štěňátko Mikulášek,který byl nalezený den před mikulášskou nadílkou u přehrady v Jablonci.Roztomilému štěněti nikdo neodolal.

Klidný průběh trošičku narušoval nezbedný čert,který proháněl děti a některé chtěl vzít do pytle.Na oplátku proháněli čerta naši hafani,tedy jen ti co se ho nebáli a naštěstí všechny zlobivce usměrňoval  sv.Mikuláš s andělem.

 

*Další zmíněnou akcí byl již tradiční oživlý betlém u vánočního stromu v Jablonci nad Nisou,který pořádá DDM Vikýř.Děkujeme paní Polanské,která vše pravidelně zajišťuje už několik let.

Oživlý betlém a náš stánek byl neustále v obležení lidí.Není divu,když letos oslíka dělal náš Horác.Největší pejsek z útulku vyžebral od kolemjdoucích pro sebe a své kámoše nůši dobrot a plný košíček mincí.

 

*Potěšila nás i akce ,kterou uspořádalo Tesco v Jablonci a Tesco v Semilech.Grant pro útulek přinesl 14 tis.Kč na provoz a nákup krmiva. 

 

*Na přelomu roku k nám do útulku dorazil balík od fa.Hunter,která našim pejskům poslala samé užitečné dárečky.                                                                Potěšilo nás ,že firmě náš útulek doporučila šéfredaktorka časopisu www.haf-mnau.cz  Kateřina Kašparová,které tímto moc děkujeme!

Není to poprvé ,kdy našemu útulku paní Katka pomáhala.Již na podzim letošního roku nás doporučila společnosti CPI Hotels  a CPI Group,která  pořádala materiální sbírku  pro zvířátka mezi pracovníky .Zaměstnanci nanosili hromadu skvělých dárků a chovatelských potřeb.

Dárky nám osobně přivezla paní Anna Kulíková-personální ředitelka společnosti a šéfredaktorka časopisu Haf a Mňau Kateřina Kašparová,která také napsala o návštěvě v našem útulku článek  do svého časopisu.V říjnovém čísle se také objevila nabídka pejsků a kočiček z našeho útulku.:-)

 

*Další větší  finanční dar nám věnovala firma Silroc CZ a.s výrobce silikonových produktů z Tanvaldu. 

 

*Pomocnou ruku opuštěným zvířatům podali také členové internetového portálu www.hafíci.cz

V průběhu vánoční sbírky lidé na tomto portálu sbírali bonusové body a díky těmto bodům jsme získali 100kg krmiva značky Brit pro psy :) 

 

Děkujeme Vám, všem dárcům a sponzorům za velikou pomoc a podporu, neboť bez Vás by nám bylo velmi těžko.

I ten sebemenší dáreček a každá korunka má pro nás velikou hodnotu.

 

Seznam dárců a sponzorů budeme  aktuálně doplňovat .

 Najdete  ho  v sekci "Poděkování"

Fotogalerie: Závěr roku 2013 v útulku :-)